mandag den 28. juli 2014

Dag 3 - Bagende dage


NYC er varm! Hvis I synes I sveder i Danmark? Glem det!
Her er 83 % luftfugtighed. New Yorkerne ser ud som om det er ingenting, og går upåvirket rundt. Vi har personligt droppet at se lækre ud og render rundt med konstant svedigt garn og fugtigt tøj. Vi hviner af glæde når der kommer en lille (dog lun) brise, og vi hopper jævnligt ind i en butik under det påskud af at være super interesseret i deres varer, bare for at blive kølet af.
Subwayen er værst, den føles som en trygkoger - egentlig undgår vi den helst. Men visse omstændigheder ( = Lara) gør det svært at blive ved med at vandre rundt, og så er vi tvunget ned under jorden. Igår forbarmede en smuk kvindelig New Yorker sig, og hev sin vifte frem for at køle Lara af, mens vi sad og ventede på vores tog.

De 2 første dage er gået med:

1. Finde toiletter ca. hver time til Lara.

Og vi skal hilse og sige det er noget af en udfordring i NYC. Starbucks er vores ven, men det er den også for alle andre. Køen er lang, og der skal købes noget for at få adgang til toilettet. Det resulterer som regel i at vi køber vand. Det medfører en skrue uden ende. For når det er drukket, kan vi allerede igen begynde at kigge os om efter næste toilet.
Det er ikke meget shopping vi når på den måde..........

2. Finde mad

Igår var vi på Katz Deli, en legende i NYC (det måtte prøves).  Det var noget af et kulturchok at træde ind i. Et mylder af mennesker, højtråbende ekspedienter i ekstremt godt humør (alle afroamerikanere og virkelig effektive) og et leben uden lige. En stor blanding af lokale og turister.
Frokosten blev pastrami-sandwich med sennep serveret med klassiske syltede agurker - dem får du med om du vil det eller ej, ligegyldigt hvad du bestiller. Vi var snu og bestilte kun én sandwich til deling - for alt er virkelig bare større herover, og de sparer IKKE på kødet (det gør de tilgengæld på grøntsagerne). Så sparer vi lidt på budgettet, så der er råd til flere dulle-ting (Niels ruller med øjnene).


Haps Haps
                                   
Deli'en er kendt fra scenen hvor Meg Ryan faker en orgasme i "When Harry met Sally".



3. Se Times Square i både dagslys og aftenlys.



4. Dalre rundt og snuse, danne os et overblik, og handle ind til lejligheden så vi kan spise morgenmad hjemme.

Det nye Freedom tower - hvor World Trade tidligere stod.


Niels foran Flatiron Building

5. Sove lur og læse.
Man er vel på ferie........og Lara vågner kl 4 hver morgen. Så en lur er tiltrængt!



Vi er virkelig kommet ned i gear - eller det vil sige; Niels er kommet ned i gear, Lara var det allerede :-)

Vi har det begge to allerede som om vi har været afsted i 2 uger. Det er svært for os at forestille os, at når denne uge i NYC er overstået, har vi ferie i 4 uger mere! Men vi klager ikke ;-)








Ingen kommentarer:

Send en kommentar