tirsdag den 12. august 2014

Dag 16-17 Strandtur og turist-ting



Lørdag d. 9/8

Vejrudsigten sagde at det ville blive varmt (endnu varmere), så vi besluttede os for at køre til stranden. Vi tog turen derud langs Sunset Blvd. som førte os igennem Beverly Hills og Bel Air. Tak skæbne nogle kvarterer vi kørte igennem. Det er svært at forholde sig til hvor mange penge de har herover. Det er kolo-enorme huse de bor i!










Da vi kom til kysten lagde vi ud med at køre lidt op nord på for at se Malibu, men det skuffede os egentlig bare. Så vi vendte snuden mod syd og fandt Santa Monica. Her lejede vi cykler og cyklede langs stranden til Venice Beach. Det var en fed måde at få set strandpromenaden på.   








Santa Monica var klart vores favorit, Venice var.......speciel. Selvfølgelig skulle det opleves men, der var et virvar af mennesker (en kombination af hjemløse og turister), og det myldrede med gadesælgere og de klassiske strand-turist-souvenir-butikker, der lå skrald mange steder og graffitien herskede. Men okay, det kan også have sin charme.







For luftforandringens skyld kørte vi lidt væk fra strandenstrækningen, da vi vendte snuderne tilbage mod cykeludlejningen. Her fandt vi frem til "Venice Canal", selvfølgelig stærkt inspireret af Venedig. Det var en lille oase gemt væk fra lugten, heden og mylderet på Venice Beach.





På vej tilbage tog vi turen igennem Rodeo Drive, som på første halvdel er et pænt pænt pænt poleret boligkvarter, med hvidt stakit, dyre biler og skilte i forhaven der reklamerer med "Vote for Ted McKinley for Congress", og på den anden halvdel er kendt for endnu dyrere butikker end vi hidtil har oplevet i LA. Hvem husker ikke "Pretty Woman" hvor Julia Roberts skal shoppe på Rodeo Drive med Richard Geres kreditkort? Vi undlod at stige ud af bilen, vi var bange for det ville koste penge bare at betræde de fine fliser på fortovet.

Dette var også dagen vi for første gang prøvede Valet parkering, da vi skulle spise om aftenen.
Det var på en og samme tid fedt at føle sig "så rig", men også angstprovokerende at overlade ens bilnøgler til en fremmed mand. Det endte lykkeligt og vi fik bilen tilbage helt uden skrammer. Pris 5 dollars:-)



Søndag d. 10/8

Efter flere dage med hiking (den tager Niels helt og alene på sig, Lara har ligget derhjemme og slappet af), hvor man burde kunne se "The Hollywood Sign" men uden held, tog vi endnu engang bilen og kørte afsted. 10 minutters kørsel fra vores bopæl og så var vi der. Vi havde fået anbefalet en adresse af Ken, vores udlejer, som vi bare skulle taste ind på GPS'en, og så ville vi blive ført til den bedste location til at kunne se skiltet. Overraskende var der ikke så mange turister som frygtet, men der var lige en enkelt til at tage et billede :) Der var en fin lille rute man kunne gå, og udsigten til skiltet ændrede sig hele tiden. PÅ modsatte side var der en picture-perfect udsigt over "Hollywood Reservoir", en opdæmmet sø med hele LA's skyline i baggrunden.

Til dem der er nysgerrige og selv står og skal prøve kræfter med LA er adressen/beskrivelsen til Hollywood skiltet fra Ken følgende:

"3000 Canyon Lake Drive. 
Go here first. The entrance is off the 101 at Barham/Lake Hollywood. You'll see a sign that says "no hollywood sign access." Ignore it. It's completely legal to go see the sign. I like to go to two spots here. First, go to the cul-de-sac at Inndale Dr. and Canyon Lake. Park and walk into the hiking trail. Around the slight bend you'll get a great view of the sign. Then go to 3000 Canyon Lake drive. You'll pass a dog park and you'll see a bunch of cars parked on the high. On one side you can see a great view of the sign and on the other a great view of LA with the lake in the foreground."





Solen var virkelig skarp og vi kunne derfor ikke holde til at være der alt for længe. Så efter en kort gåtur, tog vi bilen videre til Ryan Gosling's yndlings kaffebar. Både for at få en ice latte, men måske også for at indfri Lara's spinkle håb om, at han måske dukkede op. Det gjorde han ikke! Kaffebaren befandt sig i hipster-kvarteret Silverlake, en blanding af Vesterbro med et drys af lidt øko-spelt-hippie.



Da vi bor lige ved siden af Hollywood Blvd, havde vi med vilje udskudt at kigge på de famøse stjerner der ligger i fliserne. Mest af alt fordi der er for mange mennesker og det hele er et stort show. Men vi kunne ikke rigtig undgå det, da vi nu er i Hollywood. Det var selvfølgelig tæt med mennesker, som trods det relative smalle fortorv, lå ned og fik taget deres billede med deres yndlings stjerne. Den eneste stjerne man som "mørk" eller "hvid" ikke kunne komme i nærheden af var...... Bruce Lee. Det var alle de kinesernes samlingspunkt, og de kiggede mærkeligt da vi prøvede at tage et billede - de vidste ikke det var af dem ;-)

           
Bruce-Forever-Lee samlingspunkt
Vi troede det kun var personer der kunne få en stjerne?
        




             

Vi sluttede aftenen med at spise på en meget omtalt restaurant der ligger lige i nærheden af hvor vi bor. Den hedder Yamashio og ligger med udsigt over næsten hele LA. Vi havde forberedt os godt, og iført os lange bukser og trøjer, da deres aircondition viser minus 2 gr. Eller sådan føles det i hvertfald, der er hamrende koldt. Generelt er de virkelig glade for deres aircondition om aftenen på restauranterne. Vi sidder næsten og klaprer tænder.
Selve stedet var lækkert, men maden fulgte desværre ikke trop. Måske vi var uheldige, for lækkert så det ud ved de andre borde. Men vi havde en dejlig aften og et skønt view ud over byen, hvor lysene i bygningerne blev mere og mere tydelige efterhånden som mørket faldt på.












Ingen kommentarer:

Send en kommentar