fredag den 15. august 2014

Dag 21-22 Grand Canyon – Page


Det tog ikke lang tid fra vi kørte fra Grand Canyon til vi befandt os i et prærie/western-lignende landskab. Indianerne begyndte også at dukke op i vejkanten med små boder for de solgte ”ægte” indianer-souvenirs.  Vi blot kiggede på hinanden, sagde: ”Ug!” og ræsede videre.
Vi er ikke så gode venner med deres skiltning, slet ikke når GPS’en leder os af en vej, mange mange mange kilometer, hvorefter vi så er nødt til at stoppe op, fordi de pludselig har bestemt sig for at lukke vejen uden forklaring eller forslag til ”detour”. Det indebærer at vi må hele vejen tilbage igen, ved sidste mulige sidevej/afkørsel. Det giver en del flere kilometer og timer i bilen.
Men alt i alt har det været en god rute at køre igennem de sidste par dage. Det har virkelig været markant anderledes natur end vi nogensinde har set før.

Bloggen halter lidt, vi beklager de lange pauser mellem indlæggene. Det er lidt svært at finde godt fungerende internet for tiden.
Og desuden har vi mistet tidsfornemmelsen, dagene flyder sammen. Vi spiser og sover og spiser lidt igen præcis når vi vil.  Det har også medført at vi har spist på yderst tvivlsomme steder midt ude i ingenting fordi vi pludselig var voldsomt sultne. Lad os bare kalde stederne autentiske……..
Vi krydsede fingrene og håbede det gik (det gjorde det, selvom vi ikke kunne indtage forebyggende Fernet Branca).

Da vi vågnede efter vores overnatning i Page havde vi booket en tur til at se Antelope Canyon inden vi skulle køre videre. Antelope Canyon ligger i ”Navajo Land” og er et privat reservat der stadig ejes af indianerne. Man betaler derfor for at få adgang der til, foruden prisen for selve turen. Men det var alle pengene værd. Antelope Canyon er en dyb kløft der går ca 400 meter ind i en klippe.
Der havde for to dage siden været oversvømmelse i den, og der var alle ture blevet aflyst. Så vi var heldige. Turen derud som foregik i en ”truck” med lad, hvor man blev læsset op (Lara fik særbehandling og fik lov at sidde på forsædet hos chafføren/guiden), var også præget af at der fornylig havde været massive vandmasser der var væltet igennem. Der var dybe mudret spor, og det var noget af en ”bumpy ride”.

Men oversvømmelserne er hvad der har været med til at skabe Antelope Canyon. Når vandet løber ned i gennem kløften, skabes bløde kunstneriske formationer i de røde klippe vægge og når sollyset rammer ned igennem kløften giver det en utrolig effekt. Det er svært at forklare……..kig på billederne og så giver det nok mening:-)
















Ingen kommentarer:

Send en kommentar